Výběr z knižních a elektronických informačních zdrojů:
web Businessinfo.cz (dostupné na https://www.businessinfo.cz/navody/obchodni-tajemstvi-ppbi/2/ )
web IUDICTUM (dostupné na: https://iudictum.cz )
Procházka, M.: diplomová práce „Právo k obchodnímu tajemství podnikatele a jeho ochrana“ (dostupné na: https://is.muni.cz/th/bomd0/Diplomova_prace_-_finalni_verze_k_odevzdani.pdf )
web ePravo.cz (dostupné na: https://www. ePravo .cz )
Jakl, Ladislav a kol.: Evropský systém ochrany průmyslového vlastnictví a jeho vliv na vývoj v České republice, Praha 2003.
Jakl, Ladislav a kol.: Nový občanský zákoník a duševní vlastnictví, Praha 2012.
Jakl, Ladislav a kol.: Vývoj v oblasti právní ochrany duševního vlastnictví, Praha 2018.
Horáček, R. a kol.: Práva k průmyslovému vlastnictví, Praha 2005.
web Judikáty.info (dostupné na: https://www.judikaty.info/cz )
web Nejvyššího soudu (dostupné na: http://www.nsoud.cz )
web Právní rádce (dostupné na: https://pravniradce.ihned.cz )
Zemánek, Jiří a kol.: Tvorba a implementace práva EU z pohledu vnitrostátního, Praha 2012.
1 Citace „kulinářského rázu“ pochází ze s. 18 v bakalářské diplomové práci Radima Wirglera (absolventa Právnické fakulty MU) „Jednotná patentová ochrana v EU“ (dostupné na: https://is.muni.cz/th/wu0uu/BP_Radim-Wirgler_Jednotna_Patentova_Ochrana_v_EU.pdf )
2 Tamtéž, a to ještě s doplňující poznámkou, že jde o informace původně vycházející z textu knižní publikace HORÁČEK, Roman a kol. Práva k průmyslovému vlastnictví. Praha 2011.
3 Bakalářská dipl. práce R. Wirglera „Jednotná patentová ochrana v EU“, s. 19.
4 Srovnej: diplomová práce Radany Lebedové (Právnická fakulta UK) „Patentový systém v České republice“, s. 15 (kompletní materiál je přístupný na: file:///C:/Users/Uzivatel/Downloads/DPTX_2013_2_11220_0_281954_0_148653%20.pdf ).
5 Tamtéž.
6 Zdá se být mimochodem fascinující ta vývojová dynamika, s níž dnes mluvíme již o čtvrté průmyslové revoluci; speciálně ve světle toho, jak zásadně všechny struktury společnosti změnila již prům. revoluce první.
7 Bakalářská dipl. práce R. Wirglera „Jednotná patentová ochrana v EU“, s. 19.
8 Oproti třeba Slovensku (tzv. Horním Uhrám, severní části vysloveně agrárního areálu), jež bylo významněji zprůmyslňováno až po 2. světové válce. Z čehož ostatně logicky plynou i četné rozdíly mezi oblastmi, z nichž byla zformována meziválečná Republika československá.
9 Viz s. 63 v rámci e-learningové části webu „Patent na rozum“, materiálu vzniklého péčí oborových vyučujících Metropolitní univerzity Praha. (Inkriminovaný učební text je dostupný především na: https://patentnarozum.eu/upload/files/publikace.pdf.)
10 Diplom. práce R. Lebedové „Patentový systém v České republice“, s. 17.
11 Tamtéž.
12 Tamtéž.
13 Rigorózní práce Richarda Černého (Právn. fakulta UK) „Patentové právo v Rakousku a ČSR – aplikace ve Škodových závodech do roku 1939“, s. 42. (Text je elektronicky dostupný na: file:///C:/Users/Uzivatel/Downloads/RPTX_2009_2__0_304655_0_84003.pdf.)
14 Štemberková, R. a kol.: Úvod do problematiky duševního vlastnictví (e-publikace), České Budějovice 2018, s. 29.
15 Rigorózní práce R. Černého „Patentové právo v Rakousku a ČSR – aplikace ve Škodových závodech do roku 1939“, s. 48.
16 I z tohoto pozoruhodného, nicméně prakticky v běžných historických knihách nezmiňovaného, kroku lze vlastně snadno nepřímo dovozovat, jak dočasná měla být existence tzv. Protektorátu i jeho dominantní národní entity.
17 Citace pochází z dipl. práce R. Lebedové „Patentový systém v České republice“, s. 19.
18 Tamtéž, s. 19 – 20.
19 Viz dipl. práce R. Lebedové „Patentový systém v České republice“, s. 21.
20 Tamtéž, s. 24.
21 Tamtéž, s. 25.
P., Pavel. Specifické aspekty českého patentového a známkového systému [online]. E-polis.cz, 2. září 2020. [cit. 2023-03-20]. Dostupné z WWW: <http://www.e-polis.cz/clanek/specificke-aspekty-ceskeho-patentoveho-a-znamkoveho-systemu.html>. ISSN 1801-1438.
[Nahoru ↑]
Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 5x
E-polis.cz hledá autory!
[28. leden 2019]
Časopis hledá nové interní redaktory a další externí spolupracovníky, kteří budou ochotní se podílet na vytváření obsahu. Své články posílejte k posouzení na emailovou adresu: reda…