Rusko by mělo být jedním z našich partnerů

 24. únor 2016  Soňa Krpálková   komentáře

Patří mezi nejvýraznější poslanecké hlasy v boji proti uprchlíkům a údajné islamizaci Evropy. „V Evropě je dost bojovníků Islámského státu na to, aby tu rozpoutali peklo,“ tvrdí šéf SPD Tomio Okamura. Hovořil ale i o směřování české zahraniční politiky a o důvodech, proč bychom měli vystoupit z Evropské unie.

Zdroj: archiv Tomia OkamuryZdroj: archiv Tomia Okamury

Chcete, aby vláda podala demisi kvůli situaci s přijímáním uprchlíků. Je to reálné?

Jistěže pan Sobotka neabdikuje. Ale tak jako on nemá volbu než se držet funkce, tak my jako opozice nemáme jinou volbu než poukázat na chyby a zlo, které napáchal on a jeho zástupci v Europarlamentu a žádat, aby z toho vyvodil nějaké důsledky.

V jednom televizním pořadu jste uvedl, že dle dat Europolu je mezi uprchlíky 5 000 bojovníků Islámského státu. Server Demagog.cz označil vaše tvrzení za nepravdivé. Odkud jste čerpal?

Z tehdy veřejně dostupných dat, která zveřejnila zahraniční média. Ano mýlili jsme se všichni, jelikož je jich daleko víc, poslední odhady jsou až ke 100 000, ale nechytejte mě na cifry – nikdo nemůže vědět přesně, kolik jich je. Jedno je ale jisté – je jich dost na to, aby tu rozpoutali peklo.

Na kongresu v Miláně, který pořádala evropská frakce MENF (Evropa národů a svobody) jste uvedl, že na domácí půdě zažíváte perzekuce a dehonestace za své názory. Na základě čeho tak soudíte?

Poté, co jsem začal kandidovat na prezidenta, jsem se z miláčka médií stal nejdříve nejpomlouvanějším politikem – posléze došlo i na Miloše Zemana. Každý můj výrok byl překroucen a zneužit k vytvoření negativního dojmu o mně. Tohle fungovalo přes dva roky  – nyní mají média novou strategii - jsem z jakékoli veřejné debaty a informovanosti vygumovaný. Jako bych neexistoval a se mnou naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Když jsme měli celostátní programovou konferenci, v tiskovém salonku seděl pouze novinář z Parlamentních listů. Nedorazila ani ČTK.

Zkuste spočítat, kolikrát jsem byl v Otázkách pana Moravce v ČT. Napovím – jednou před dvěma lety. Kolikrát o nás v posledních letech informovaly televize  – tedy v souvislosti s nějakými pozitivními návrhy - téměř nula. Byl jsem první z politiků, kdo na problém nelegální migrace v ČR upozorňoval, ale kupodivu žádné z médií nás nezve jako oponenty vládnímu mainstreamu. Přestože postupně se všichni dopracovali k tomu, že říkají to, co jsem říkal já před třemi lety.

Zastal jste se prezidenta Zemana po jeho slovech o „použití kalašnikovu“. Prezident sice explicitně neřekl, aby lidé zastřelili premiéra, ale nezdá se Vám tento výrok minimálně nevhodný?

Proč by byl nevhodný? To je fakt, že tu máme dvě metody jak odstranit politiky – demokratické a nedemokratické. Já prosazuji demokratickou. Ale tu druhou metodu navíc podporuje pan Sobotka, respektive jeho bruselská a washingtonská parta. Kolik politiků už Washington nechal násilně odstranit nebo se o to pokusili? Pokus evropských sluníčkářů o násilné odstranění legitimního prezidenta na Ukrajině vyvrcholil občanskou válkou a to samé čekalo legitimního prezidenta Asada v Sýrii.

Sobotka bude mít v učebnicích nečestnou prioritu politika, který zemi prodal Bruselu a Washingtonu.“ To je Váš citát. Jakou orientaci České republiky byste si představoval?

Nepochybně vyváženou, nikdo z nás nechce válku a první, co proti tomu je třeba dělat, je nevyhrocovat napětí ve světě – jak vůči Rusku, tak ostatním zemím. Rusko by mělo být, vzhledem k naší poloze, jedním z našich důležitých strategických partnerů, ať chceme nebo ne. Podívejte se na hranice Ruska a vývoj od roku 1990, kdy západní lídři Rusku slíbili, že NATO se nebude rozšiřovat a Rusko je dnes téměř obklíčené zeměmi NATO.

Média berou jako samozřejmost provokační cvičení, která simulují útoky Ruska na Pobaltí a naopak z Rusů jsou provokatéři, když jejich stíhačky hlídkují nad Baltem nebo Černým mořem. A když se tam potkají s americkou stíhačkou, která má domov deset tisíc kilometrů na západ, tak provokatér je Rus, který tam je doma. Doba se opravdu vymkla z kloubů a propaganda washingtonské lobby je neuvěřitelná.

A co účast Rusů v bojích na východní Ukrajině? To je běžné?

Nepleťme si příčinu a následek. Jde přece o naprosto logickou reakci. Nejbližší ruský soused byl za pomoci amerických peněz a poradců rozvrácen – byl svržen legitimní prezident, byť se tímto jeho politiky nijak nezastávám, a cílenými protiruskými zákony a provokacemi včetně zabíjení proruských Ukrajinců vyvolaná občanská válka, jejímž cílem je zlikvidovat proruské Ukrajince a zemi zapojit do protiruského bloku NATO. Victora Nuland, šéfka diplomatického odboru USA pro Ukrajinu uvedla: „Investovali jsme více než 5 miliard dolarů, abychom pomohli Ukrajině, (…) aby Ukrajina měla takovou budoucnost, jakou si sama zaslouží.“ A pochopitelně po celou dobu na Ukrajině působili američtí vojenští poradci a samozřejmě i prostí američtí žoldáci.

Majdanovští teroristé začali vraždit proruské obyvatele Ukrajiny, kteří žádali rovná práva s Ukrajinci a federální uspořádání a později už právo na sebeurčení. To je základní lidské a občanské právo v jakékoliv skutečně demokratické zemi. Na požadavek o sebeurčení se neodpovídá bombardováním, ale referendem – tak jako třeba ve Skotsku.

Prosazujete odchod České republiky z Evropské unie. Jak by se měla ČR chovat, kdyby nebyla členem EU?

Měli bychom se chovat jako suverénní stát a hájit své zájmy a svou filozofii na mezinárodním poli. Tuto povinnost mají zástupci ČR i dnes, ale pokud bychom byli mimo diktát EU, tak bychom měli více prostoru jednat jen v našem zájmu a neohlížet s třeba na diktát Německa nebo Washingtonu. Řeknu to konkrétně – znovu bychom se například stali samostatným členem Světové obchodní organizace, kde jsme dnes v rámci EU kolektivní člen zastoupený Bruselem. Bezesporu bychom mohli prosazovat svůj zájem, protože zástupce EU na zájem ČR zvysoka kašle. Přesněji ani ho nezná. Například sankce proti Rusku naší ekonomiku poškodily a nic nám nepřinesly. Jsme pouze loutkou v rukou mocných velkých států. A samozřejmě bychom ihned měli usilovat také o partnerství se zeměmi Euroasijského hospodářského svazu nebo BRICS. Nejen se jednostranně orientovat podle přání Bruselu.

Ve svém programu máte, že chcete podporovat podnikatele a živnostníky. Jaký je Váš názor na EET?

Špatné a drahé řešení skutečných problémů. Daňové úniky malých živnostníku je třeba přece řešit principiálně  – v prvé řadě odstraněním příčin – jednak snížením vysoké daňové zátěže a byrokracie. Elegantní řešením je daňový paušál po vzoru první republiky, ale samozřejmě i západních zemí. Malý živnostník zaplatí roční či měsíční daňový paušál přiměřený místu a oboru a dál už nic neřeší. Tím odpadne byrokracie jemu, ale i státu, přičemž stát dostane jasnou částku předem.

Samozřejmě je úplná blbost systém DPH postavený na vzájemných odpočtech – to je systém, který je stvořený z podvodů. V Japonsku, USA, Koreji je koncová daň z obratu, kterou platí konečný spotřebitel – nikdo tak nemá důvod podvádět s odpočty. Laciné a jednoduché – i proto tato daň je v těchto vyspělých zemích cca od 5 do 8 procent.

Přibližně před rokem jste byl vyloučen z hnutí Úsvit s tím, že vaše protiislámské názory poškozují stranu. Marek Černoch tehdy řekl: „Stáváme se xenofobní stranou zaměřenou na islám a imigraci.“ Nyní můžeme pozorovat, že se právě Marek Černoch objevuje na akcích po boku pana Konvičky. Co si o tom myslíte?

Podle toho sami vidíte, že to je politický podvodník s mimořádně ohebnou páteří a plastickým charakterem. Ale dovolte mi být nad věcí a nekomentovat více upřímnost konání bývalých kolegů. Ať si voliči udělají obrázek sami.

Jak citovat tento text?

Krpálková, Soňa. Rusko by mělo být jedním z našich partnerů [online]. E-polis.cz, 24. únor 2016. [cit. 2024-03-19]. Dostupné z WWW: <http://www.e-polis.cz/clanek/rusko-by-melo-byt-jednim-z-nasich-partneru.html>. ISSN 1801-1438.

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 3.3 hvězdiček / Hodnoceno: 10x


Přidat komentář

Vložit komentář