Rok 2019 a kryptoměny – Spadnou na úplné dno?

 22. duben 2019  Finex   komentáře

Zajímavý článek o velmi aktuální problematice týkající se kryptoměn si pro Vás připravil kolektiv autorů webu Finex.cz. Pokud Vás tedy zajímá, jaká budoucnost kryptoměny podle autorů čeká, neváhejte a čtěte!

zdroj: https://finex.cz/kryptomena-bitcoin-vyhody-nevyhody/zdroj: https://finex.cz/kryptomena-bitcoin-vyhody-nevyhody/

Ať chceme nebo ne, Česká republika patří ke kryptoměnovým velmocím. A je jedno, jestli se bavíme o počtu míst, kde je možné kryptoměnami platit, nebo co se počtu bankomatů týká (více info na coinmap.org ).

Nejčastěji se o kryptoměnách mluví v souvislosti s jejich cenou. Ostatně to bylo velké téma roku 2017 i 2018 a bude jím pravděpodobně i letošní rok. Těžko říci, jak se bude trend zájmu o kryptoměny vyvíjet v čase, ale mnoho lidí jim předvídá zářnou budoucnost. Jak již bylo zmíněno, to, jak moc se zrovna o kryptoměnách mluví, ovlivňuje právě jejich cena. O tom svědčí i aktuální situace na trhu kryptoměn. Mnoho kryptoměn zažívá největší růst za poslední rok, což je vidět v médiích.

Je velice pozoruhodné sledovat reakce společnosti napříč těmito roky, které jsou velmi rozporuplné. Když se kryptoměnám daří, všichni je vynášejí do nebes a naopak. Mnoho lidí dodnes neví, co si vlastně o kryptoměnách myslet. Na jaké straně stojíte vy?

Bitcoin jako neznámý, milovaný, zatracovaný a nadějný

Zatímco ještě v roce 2016 o Bitcoinu, natož o ostatních kryptoměnách, neměla spousta lidí ani potuchy, v roce 2017 se pro mnohé staly skvělou investiční příležitostí. Cena Bitcoinu se totiž na sklonku roku vyšvihla na úžasných 20 tisíc dolarů! To je bezmála půl milionu korun. V roce 2018 přišlo však velké zklamání. Cena kryptoměn začala padat a lidé, které ke kryptoměnám nalákal právě úrodný závěr roku 2017, dělali nad Bitcoinem a altcoiny křížek, houfně je pohřbívali a prodávali za nízkou cenu to, co koncem roku 2017 draze koupili.

Prostě jako by šli opačným směrem. Lekli se, zpanikařili a dopustili se chyby vskutku začátečnické. Kdo to kdy viděl prodávat, když cena klesá? Lidé věřili, že je to konec doby kryptoměnové a prasknutí té všem známé „kryptoměnové bubliny“.

Konec nebo začátek doby kryptoměnové?

Pojďme si povědět, jak to s tím „koncem“ a „bublinou“ vlastně je a co v roce 2019 od kryptoměn vlastně očekávat.

Kolikrát jsme se jako lidstvo připravovali na konec světa? Těžko říci, ale o apokalypse přesvědčovalo lidi více jak 150 proroků, kteří se zapsali do historie. Určitě však bylo ještě mnoho těch, o kterých zmínka v historických pramenech není. Co myslíte, kolik konců světa jako lidstvo dokážeme přežít? Dnes nad těmito predikcemi máváme ledabyle rukou a myslíme si své. Dá se ale toto srovnávat s kryptoměnami?

Samozřejmě, že dá. S kryptoměnami a jejich koncem je to totiž úplně stejné. Sem tam se lidé budou děsit, že teď jejich čas opravdu nadešel, ale jak to tak vypadá, kryptoměny se uchytily a jen tak nezaniknou, to by se opravdu nějaká apokalypsa světa musela naplnit.

Prudký pokles cen nebyl nic jiného než pouhá korekce

Strmý pád cen všech kryptoměn, který laická společnost považovala za začátek jejich konce, nebylo nic jiného než očekávaná korekce cen, která je u kryptoměn zcela běžným jevem. Korekce, která tady byla už posedmé. Nutno podotknout, že podobný scénář očekáváme opět v roce 2022.

Povšimněte si, že typickým znakem těchto korekcí je následný růst hodnoty kryptoměn. Jen se podívejte na Bitcoin. Ten v roce 2010 ztratil 94 % své ceny, kdy z 0,17 USD padl na 0,01 USD. Koho to tehdy zajímalo? Nikoho, cena byla příliš nízká. A bitcoin pak sám o dva měsíce později vyrostl na hodnotu 0,5 USD.

A takhle by se dalo pokračovat až k roku 2018, kdy jeho hodnota spadla z 20 tisíc USD na 3 tisíce USD. Při pádu z tak vysoké částky si mnozí amatérští obchodníci jen těžko zachovají chladnou hlavu.

Hodnota Bitcoinu se 4. dubna 2019 znovu dotkla hranice 5,000 USD. Což je největší růst za poslední rok.

Pravděpodobně jeho cena zase klesne, ale po mírném poklesu lze znovu očekávat růst. Ostatně dost podobný scénář si lze přečíst v predikci pro vývoj cen kryptoměn, která byla uveřejněna na webu Finex.cz. Zdá se, že je bitcoin na dobré cestě a do konce roku 2019 by skutečně mohl překonat tvrdou hranici 6,000 USD. A pak? Půjde ještě výš?

Na jakou cenu se Bitcoin brzy dostane?

Bude blíže pravdě John McAfee, který říká, že se do roku 2020 Bitcoin dostane na 1 milion USD? Nebo snad šéf Bitpay, Sonny Singh, že se vytáhne na 15 – 20,000 USD? Či dá snad skutečnost za pravdu Zhao Dongovi, jednomu z největších obchodníků s Bitcoinem, že jeho cena do roku 2021 bude činit 50,000 USD? Co obchodník, to predikce. Ale predikce růstu, ne poklesu. S poklesem se samozřejmě počítá, je přece nevyhnutelnou součástí růstu hodnoty Bitcoinu.

Jak to vidíte s kryptoměnami vy? Dokáže skutečně už koncem roku 2019 Bitcoin překonat maxima roku 2017? Nebo to vidíte střízlivěji? A co si o kryptoměnách obecně myslíte?

 

Připravil: Finex.cz

 

Jak citovat tento text?

, Finex. Rok 2019 a kryptoměny – Spadnou na úplné dno? [online]. E-polis.cz, 22. duben 2019. [cit. 2024-03-19]. Dostupné z WWW: <http://www.e-polis.cz/clanek/rok-2019-a-kryptomeny-spadnou-na-uplne-dno.html>. ISSN 1801-1438.

Autor Finex

Autor:


[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 2.5 hvězdiček / Hodnoceno: 6x


Přidat komentář

Vložit komentář