TZ - Konference Reformy vlády ČR

 27. duben 2008  Bc. Gabriela Wagnerová   komentáře

Ve čtvrtek 17. dubna 2008 se v zastupitelském sále Magistrátu města Plzně od 10 do 18 hodin za regionální podpory klubu Mladých konzervativců (MK) a ve spolupráci s nadací Hanns Seidel Stiftung uskutečnila konference na téma „Reformy vlády ČR“.

TZ - Konference Reformy vlády ČRTZ - Konference Reformy vlády ČR

Ve čtvrtek 17. dubna 2008 se v zastupitelském sále Magistrátu města Plzně od 10 do 18 hodin za regionální podpory klubu Mladých konzervativců (MK) a ve spolupráci s nadací Hanns Seidel Stiftung uskutečnila konference na téma „Reformy vlády ČR“.

Mladí konzervativci, kteří jsou občanským sdružením prosazujícím konzervativní a liberální hodnoty s důrazem na svobodu jednotlivce, si dovolili pořádat tuto konferenci s cílem přiblížit nejen studentům středních a vysokých škol, ale rovněž širší veřejnosti, aktuální kroky vlády ČR.

Tématem konference byly dílčí vládní reformy, které se týkaly tří ministerských resortů. Každému jednotlivému resortu a jemu určeným reformám byl věnován zvláštní panel. V 10 hodin byla, za přítomnosti téměř všech aktérů, oficiálně zahájena konference předsedou MK Jiřím Fremrem, který pronesl přivítání a ujal se moderování konference.

První panel se věnoval reformním krokům současné vlády v otázce sociálních věcí. Zde vystoupila jako nezávislý analytik doc. Magdaléna Kotýnková z VŠE v Praze. Za předem omluveného hejtmana Plzeňského kraje MUDr. Petra Zimmermanna, se svého úkolu zdatně zhostila Ing. Steinbachová, příležitost sdělit své názory na vládní reformu dostal i zástupce ČSSD Ing. Jiří Bis.

Druhý panel, který začal cca po 12. hodině, se věnoval reformám v oblasti justice. Pro návštěvníky bylo jistě velkým přínosem, že reformu v rámci Ministerstva spravedlnosti ČR, měl tu čest představit sám ministr spravedlnosti JUDr. Jiří Pospíšil. Dalšími aktéry diskuse byli JUDr. Jana Vyletová, místopředsedkyně Krajského soudu v Plzni a prof. Karel Klíma z plzeňské právnické fakulty.

Poslední panel se nesl v duchu debaty o snad nejkontroverznější vládní reformě, která se týkala zdravotnictví. Tento panel, který začal zhruba po 15 hodině, byl velmi názorově rozrůzněný a aktivně zde diskutovali Bc. Marek Šnajdr, první náměstek ministra zdravotnictví za ODS, MUDr. Zdeněk Rokyta, přednosta FN v Plzni za ODS, MUDr. Jiří Wicherka jako zástupce České lékařské komory a doc. Milada Emmerová jako zástupce ČSSD.

Všechny panely byly shodně obsazeny čtyřmi odborníky na danou problematiku, každý blok byl vždy zahájen úvodním slovem moderátora a zakončen řízenou diskuzí posluchačů s hosty. Ke spokojenosti všech zúčastněných, ať na straně hostů, tak pořadatelů a sponzorů, byla účast na konferenci vzhledem k možnostem poměrně hojná.

Jak citovat tento text?

Wagnerová, Gabriela. TZ - Konference Reformy vlády ČR [online]. E-polis.cz, 27. duben 2008. [cit. 2024-04-16]. Dostupné z WWW: <http://www.e-polis.cz/clanek/tz-konference-reformy-vlady-cr.html>. ISSN 1801-1438.

[Nahoru ↑]


Hodnocení

Hodnocení: 3.86 hvězdiček / Hodnoceno: 7x


Přidat komentář

Vložit komentář

Radek A.

neděle, 27. duben 2008
14:36

Proč nadpis článku začíná TZ? Tedy TZ-Konference reformy vlády ČR? To autorka vůbec nevysvětlila!!!


Napsal: Radek A. [Odpovědět]

Martina

neděle, 27. duben 2008
15:47

Martina

TZ = tisková zpráva. Není to chyba autorky, takto to vložila redakce. Na těchto stránkách se pro krátké informativní zprávy používá toto označení, resp. zkratka...


Napsal: Martina [Odpovědět]

Aleš

středa, 4. červen 2008
21:02

ahoj, paní Emmerová je Doc Mudr. Milada Emmerová CSc., ne doc a pan Klíma je Prof. nzw. Doc. JUDr. Karel Klíma CSc., pan Bis je mimochodem nejen zástupce ČSSD, ale i kandidát do senátu a bývalý náměstek ministra. Pan JUDr. Pospíšil je správně. Autorka příspěvku by mohla vědět, kdo tam vystupoval. AH.


Napsal: Aleš [Odpovědět]

Skilopsus

čtvrtek, 5. červen 2008
11:19

to Aleš: A už vidím jak oslovujete "paní docentko MuDr Milado Emmerová, CSc..." Tohle je TZ, tudíž asi záznam mluveného slova. Pane Aleši AH. Co znamená AH, to taktéž nebylo vysvětleno?!


Napsal: Skilopsus [Odpovědět]

Stinin

sobota, 14. červen 2008
17:35

mklusak

to Aleš: Je běžnou praxí uvádět pouze nejvyšší tituly, tak jak je v textu dobře uvedeno, když už si hrajeme na tituly.


Napsal: Stinin [Odpovědět]

Aleš

neděle, 15. červen 2008
12:33

to Skilopsus: no já to myslel jako připomínku pro příště...právě že je to TZ by to mělo být správně...AH je Aleš Hess, já se neschovávám za přesdívky... no nic, zapomeňte na to...


Napsal: Aleš [Odpovědět]

Aleš

neděle, 15. červen 2008
12:35

to Stinin: jestli praxí tak chybnou, ale beru vše zpět, nechtěl jsem na to vyvolat zbytečnou diskusi...pěkný zbytek víkendu všem


Napsal: Aleš [Odpovědět]

Stinin

neděle, 15. červen 2008
20:55

mklusak

to Aleš: Ne, opravdu není běžné, aby se uváděly všechny tituly a to ani na univerzitní půdě. Před nedávnem jsem byl poučen, že ani v univerzitním plátku STADY se dle rozhodnutí redakční rady nepoužívají všechny tituly, ale jen ten nejvyšší. A Aleši, opravdu autorka textu záměrně neškodila ČSSD ;)Tot také z mé strany vše.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 15.06.2008 ve 20:56:03


Napsal: Stinin [Odpovědět]